top of page

Reacties sprokkelen & bellen met een recordhouder

Tijdens de verschillende eventdagen probeerde ik om verschillende reacties te sprokkelen van zowel sprekers als de luisteraars thuis. Dit was geen gemakkelijke klus omdat het evenement maar een paar ‘networking breaks’ toeliet per dag. Tijdens de networking break had je de kans om met onbekende mensen in contact te komen. Je kan het een beetje vergelijken met Omegle. Je hebt geen idee welke persoon er op je scherm zal verschijnen. Ik had het gevoel dat niet veel mensen gebruik maakten van de networking breaks. Soms moest ik wel 10 minuten wachten voordat ik iemand kon vastkrijgen en soms kreeg ik zelfs niemand vast. Als je dan het geluk had om iemand vast te krijgen, had je slechts drie minuten om een gesprek te houden. Snel handelen was dus de boodschap. Ik stelde me telkens kort voor en vroeg vervolgens of ik een vraag mocht stellen. Elke spreker waarmee ik in contact kwam wou graag deelnemen aan het interview. Zij vonden het een tof idee dat ik een blog bijhield over het evenement en wensten me elk nog veel succes. Om in contact te komen met de luisteraars thuis was een stuk makkelijker. Van sommige luisteraars had ik de persoonlijke gegevens waardoor een interview afleggen al vele soepeler verliep.


Mijn eerste vraag was: “Wat vind je handig aan het evenement?”


James Harmer, de eerste persoon waarmee ik in contact kwam via de networking breaks, werkt bij Cambridge Design Partnership. Cambridge Design Partnership sponsort het GIF-evenement. Zijn antwoord op de vraag was: “Well, I think what’s interesting about the virtual platform is that we are helping to save the planet. No one has to travel anywhere which is great for our carbon footprint. These are obvious answers but the other thing that I think is really interesting is that we're starting to learn to live in a virtual world. We have now the ability to have conferences where we can have conversations with different kinds of people. We can invite everyone to talk to you in a very easy way, which is a real advantage”.


Mirthe Smeets, een medestudent van mij aan Thomas More, volgde net zoals ik het evenement bij haar thuis. Zij beantwoorde dezelfde vraag als James. Haar respons was: “Het was leuk om naar de sprekers te luisteren die ik wilde horen. Tussen de sessies door kon ik gewoon weer verder doen waarmee ik bezig was. Dit zou een stuk moeilijker zijn geweest als het evenement in ‘real life’ was geweest. Ik vond het evenement online goed georganiseerd. Alles zat zo goed als op schema, hier en daar liep het al eens uit maar nooit veel. Het was ook duidelijk waar ik naartoe moest op de site: de mainstage voor de sprekers, de expo voor een korte introductie over een bepaald project/brand en regelmatig werden er vragenrondes georganiseerd. Deze werden elk duidelijk aangegeven. Het enige wat ik jammer vond was dat sommige gesprekken en sprekers opgenomen waren. Dit komt door het tijdsverschil in bepaalde landen en zorgde ervoor dat zij niet op vragen konden antwoorden die gesteld werden. Natuurlijk had ik liever het evenement in het echt beleefd, maar dit was een goed georganiseerd, digitaal evenement. Ik vond het zeer interessant”.


Mijn volgende vraag die ik aan mijn geïnterviewde personen stelde was: “Wat zijn de problemen die je al ervaren hebt met het virtuele evenement?”


Andy Milton was de eerste persoon die deze vraag kreeg. Andy is een innovator bij Innovia Technology. Zijn reactie was: “With this virtual event? The networking is quite challenging. It’s a bit confusing when you’re inviting someone in a video chat. It's not quite clear how I’m supposed to connect. I think they’ve done a great job making the presentations not much 'PowerPoint' at all. It’s just two people chatting and having fun. I do think that they could’ve made the sessions a bit more interactive. Some presentations, I thought, went a little bit too far on no PowerPoint slides. Take the car designer for example. He could’ve at least shown us a picture of some cars. But overall I think it’s great organized”.


Mijn volgende ‘slachtoffer’ voor deze vraag was Florian Leblanc. Hij volgde net zoals Mirthe en ikzelf het evenement thuis. Hij vertelde me dat hij niet echt problemen had ervaren. Zo waren zijn exacte woorden: “Ik denk persoonlijk dat ik amper problemen heb ondervonden. Soms wel kleine vertragingen of geluidsproblemen aan hun kant. Maar in het algemeen was het virtuele event zeer goed onderhouden.”



Last but not least hebben we nog de reactie van Kane Avellano. Kane Avellano is de jongste persoon die solo de wereld rondreisde op de motor. Als je meer interesse hebt in zijn verhaal, neem dan zeker eens een kijkje op deze blogpost. Hij antwoordde op de vraag: “Heb je zelf al een sessie gevolgd? Zo ja, welke vond je interessant?”. Zijn antwoord was: “Yeah, I went to some booths and then I went to one of our innovations. I think they’re all great. I do like lots of networking through other companies. I just like meeting new people, you know? It’s not really just about the session itself I guess.” Daarna raakten we aan de praat en dwaalden we wat af van het onderwerp. Uiteindelijk kwam Kane erachter dat we de sessie 3 minuten konden verlengen. Dit deden we dan beide waardoor we ons gesprek toch nog even konden verder zetten. Maar helaas, ook die drie minuten vlogen vlug voorbij waardoor hij opeens van mijn scherm verdween. Ik vond het wel vervelend dat hij opeens weg was en dat we onze conversatie niet konden verder zetten. Dat was tot dat ik plots een ‘ping’ geluid hoorde en zag dat ik een nieuw chatbericht had ontvangen. Kane was zo vriendelijk om nog verder te willen praten en eventueel een andere mogelijkheid te zoeken om onze conversatie verder te zetten. Op het einde van ons gesprek wensten we elkaar nog succes in het verdere leven.


Ik vond het ontzettend leuk dat iedereen die ik geïnterviewd hebt zo goed meewerkte. De mensen waren allemaal zo vriendelijk en inspirerend. Dit was zeker een evenement dat voor herhaling vatbaar is.

 
 
 

Comments


  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram

©2022  - deze blog werd gecreëerd met veel passie en nog meer Capri-Sun    ⍤⃝

bottom of page